خریدتفاله چغندر به عنوان خوراک دام یک انتخاب منطقی و هوشمندانه می باشد زیرا این تفاله برای دام بسیار خوش خوراک و خوش طعم می باشدوباعث افزایش اشتها در دام وخرید تفاله چغندر روی قیمت نهایی جیره تاثیر خواهد گذاشت .مزایای استفاده از تفاله چغندر در خوراک دام بسیار زیاد می باشد این تفاله سر شار از انرژی و ازاین نظر شبیه به غلات جو می باشد که به عنوان منبع انرژی در خوراک دام شناخته شده است .وبه علتخصلت الیافی بودن و وجود سلولزی در دیواره سلولی بافت این تفاله برای نشخوارکنندگان بسیار مفیدمی باشد .وبه دلیل دارا بودن فیبر بالا، هضم در دستگاه گوارش آنها به راحتی انجام شده و مانع ازیبوست در دام می شود .
نکته قابل توجه در مورد استفاده از تفاله چغندر این که بهتر است تفاله چغندر همراه با دانه های غلاتمانند ذرت وجو وسبوس استفاده شود که سبب افزایش اشتها در دام ها می شود .و درنتیجه سبب افزایشارزش غذایی ،تسریع در فرآیند رشد و نمو و فرایند وزن گیری دامها خواهد شد
روش های استفاده از تفاله چغندر
استفاده چغندردر خوراک دام به دو روش می باشد ۱–تفاله چغند تر ۲–تفاله چغندر خشک
نکته حائز اهمیت این که بهتر است که تفاله چغندر را همراه با علوفه یا دانه های غلات به جیره دامافزوده شود در صورت استفاده به تنهایی از تفاله چغندر ،دام به طعم و مزه آن آشنایی ندارد و سبب مهاراشتها در دام میشود به همین علت توصیه میشود انوع تفاله را به مرور ودر چندین مرحله افزایش داده و باخوراک های اصلی دام مخلوط شود تا برای دام خوش طعم و خوش خوراک به نظر بیاید و راندمان تولیدافزایش و هزینه تامین خوراک به صورت محسوس کاهش یابد .
تفاله چغندر تر وخشک
تازه نگهداشتن انواع تفاله مانند تفاله چغندر تر،آنرا در گودال های باریک و کشیده که سیلو نام داردمی ریزند تا در مواقع ضروری و فصول دیگر که دسترسی به تفالهچغندر تر وجود ندارد بتوانند از وجود آنبهره ببرند .در گذشته برای نگهداری علوفه و یا بهره بری محصولات در فصل های دیگر از روش خشک کردنمحصول استفاده می کردند ولی طی سالهای اخیر برای تازه نگهداشتن محصول از فرایند سیلو کردنیعنی دخیره کردن تفاله یا علوفه در گودال می باشد .هدف از سیلو کردن ،سالم ماندن و تازه ماندن و فاسدنشدن محصول می باشد دلیل فاسد نشدن تفاله ها در سیلو ها محیط اسیدیته آن می باشد زیرا تفاله ها راآنقدر فشرده و به صورت پرس در داخل سیلو قرار میدهند که هیچ گونه هوایی در ان جریان نداشته باشدوهوای آن به طور کامل خارج شده باشد در این صورت محیط اسیدیته شده یعنی قند موجود در تفاله ها یاعلوفه ها ترش شده همین سبب میشود تا محصول تازه و سالم بماند و فاسد نشود و استفاده از اینمحصولات در فصل پاییز و زمستان که علوفه کمیاب می باشد می تواند سبب افزایش راندمان تولید شود .برای خشک شدن تفاله چغندر ابتدا آنها را وارد دستگاه مخصوص خشک کن و بعد از آب گیری و کم کردنرطوبت آن با افزایش درجه حرارت دستگاه سپس تفاله ها را وارد دستگاه پرس میکنند وبه صورت فشنگی یااستوانه ای های منظم و یک دست بیرون می آید بدین ترتیب تفاله چغندر خشک تولید می شود .
پخش عمده تفاله چغندر
تفاله چغندر بنا به مصرف بسیار زیاد ،به صورت عمده و به روش های فله و بسته بندی به سلیقه مشتریبه فروش می رسد .قیمیت تفاله چغندر هم بسته به درجه کیفیت ،نوع بسته بندی و روش فروش محصولمتفاوت می باشد .مجموعه داتیس این محصولاد را با بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت به صورت آنلایندر سراسر کشور ارائه می دهد جهت خرید این محصول با کارشناسان فروش تماس حاصل فرمایید .
بدون دیدگاه