_

کنجاله سبوس

کنجاله بازمانده ی جامدی است که پس از روغنگیری ازدانه های روغنی به‌جا می‌ماند. که در قدیم کنجاره، کنجار و کُنجیده هم نامیده می‌شد. بازمانده ی هر چیزی چون کنجد، تخم کتان، بادام، انگور، انار، کرچک و ... که کوفته یا فشرده و آب یا روغن آن گرفته شده‌باشد کنجاله نامیده می‌شود. اما ماده ی جامد بازمانده از گندم و برنج، سبوس، نیشکر و چغندر، تفاله نامیده می‌شود.

کنجاله ها را به خاطر داشتن پروتئین و انرژی بالا، می توان به عنوان یک منبع غذایی مفیدبرای استفاده در خوارک دام و طیور در نظر گرفت. اما کنجاله ی برخی دانه‌های روغنی از جمله کرچک برای خوردن سمی است و از آن‌ تنها به عنوان کوداستفاده می شود

کنجاله‌ها را معمولا قبل از فروش به قطعات کوچک‌تر می‌شکنند و یا آنها را آرد می‌کنند.

کنجاله کنجد، تخم آفتابگردان، مغز گردو، نارگیل و… هر کدام از این ها برای مصارف مختلف استفاده می شود چرا که هر کدام خاصیت و ویژگی های منحصر بفردی دارند. به عنوان مثال کنجاله کنجد و آفتابگردان به عنوان خوراک دام ، طیور و آبزیان مورد استفاده قرار می گیرند که کنجاله کنجد حاوی 25-35 درصد پروتئین با قابلیت جذب بالا، 6-12 درصد چربی و سایر مواد مورد نیاز برای رشد دام و طیور می باشد.