کنجاله سویای مرغوب باز مانده جامدی است که از روغن کشی دانه های روغنی سویای مرغوب درکارخانجات به جامی ماند که به علت منبع پروتئین گیاهی در خوراک دام و طیور جایگاه ویژه ای را به خوداختصاص داده است وبه عنوان منبع پروتئین در تغذیه ماهی ها و حیوانات خانگی هم بسیار کاربرد دارد.کنجاله سویا مرغوب بسیار خوش طعم ،حاوی مواد مغذی و مفید با قابلیت هضم بالا و پروتئین های داری اسیدآمینه های ضروری مورد نیاز بدن دام و طیور می باشد از این رو به عنوان یک جیره اصلی و کامل درخوراک دام و طیور قرار می گیرد کنجاله سویا.

انواع کنجاله سویای موجود در بازار

کنجاله های موجود در بازار دونمونه هستند

نمونه های خارجی

نمونه های داخلی

کنجاله های خارجی نسبت به کنجاله های داخلی پروتئین بالاتر و درصد رطوبت پایینتری دارند کنجالهسویای داخلی به علت درصد رطوبت بالاتری مه دارد نگهداری از آن برای مدت زمان طولانی تر نیاز بهمراقبت بیشتر و مدیریت صحیح تری دارد .کنجاله ها به صورت پلت یا فشنگی و یا پودری در بازار عرضهمیشوند کنجاله سویای پلت یا فشنگی که در قطر های ۱ تا ۲ سانتی و به طول های منظم ساخته میشوند در مقایسه با خوراک های پرک و آردی خوش خوراک تر و مورد استقبال بیشتری قرار گرفته است.درصد بالایی از خوراک گاو های شیرده ،پرواری وطیور را به خود اختصاص داده اما کنجاله پرک یا پودریبیشتر برای آبزیان مورد استفاده قرار میگیرد .

نجاله سویا مرغوب در تغذیه دام و طیورنقش حرارت بر میزان کیفیت سویا

کنجاله سویامرغوب قبل از استفاده به عنوان خوراک دام و طیور باید به میزان کافی حرارت ببیند تا ماده سمی درموجود در آن بر اثر حرارت از بین برود در غیر اینصورت برای دام بسیار مضر می باشد .اما نکته گفتنیاینجاست که در میزان درجه حرارت وارده به کنجاله سویا باید دقت کرد زیرا حرارت بیش از حد به کنجالهسویا باعث آسیب به اسیدهای آمینه موجود در آن مانند لیزین و اسید آمینه های ضروری دیگر می شودلذا در میزان درجه حرارت وارد به کنجاله سویا باید این نکات را در نظر داشت .دمای فراوری کنجاله سویاپلت بین ۶۰ تا ۹۰درجه سانتی گراد می باشد این میزان دمابه هضم مواد اولیه مغذی وژلاتین شدن موادنشاسته ایی کمک کرده وشرایط هضم کنجاله در دستگاه گوارش دام وطیور را بهبود میبخشد .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *