سیلو ذرت علوفه ایی به علت ارزش غذایی بالا،خوش خوراکی ،قیمت مناسب و خواص بسیار مانند کربوهیدرات وکلسیم برای دام مورد استقبال دامپروران قرار گرفته است
سیلو ذرت علوفه ایی در تغذیه
گیاه ذرت از غلات گرم محسوب می شود و در مناطق گرم و معتدل کشت می شود .واین غلات بعد از گندم وبرنج رتبه سوم را به خود اختصاص داده است .
سیلاژ ذرت به علت قیمت مناسب و خواص بالا به عنوان یکی از جیره های دائمی دام در تمام فصول محسوب می آید .این محصول به علت برخورداری از کربوهیدرات بالا دارای کیفیت و خواص بسیار بالا برای دام های شیرده وپرواری می باشد .
نکته قابل توجه اینکه به دامداران توصیه به خرید سیلو ذرت علوفه بسته بندی می شود زیرا در بسته بندی علوفه ذرت تمام نکات بهداشتی رعایت شده و حمل و نقل علوفه بسته بندی شده بسیار آسانتر از فله می باشد ،
ذرت علوفه بسته بندی در بسته های ۳۰ کیلویی تا صد کیلویی موجود می باشد .که در مجموعه داتیس علوفه های ذرت به وزن ۳۰ کیلویی بسته بندی شده و در اختیار دامداران قرار می گیرد .
اهداف سیلو ذرت علوفه ایی
هدف از سیلو کردن علوفه ذرت بالا بردن ارزش غذایی علوفه یا افزودن املاح معدنی از طریق فرآیند تخمیری آن می باشد .
با سیلو کردن علوفه ذرت مبتلا شدن آن به کپک و قارچ به حداقل می رسد وقابلیت نگهداری آن افزایش می یابد .از دیگر اهداف سیلاژ ذرت خوش خوراکی این محصول می باشد .
سیلاژ ذرت به علت تخمیری بودن حجم آن کاهش یافته و در فضا و مکان انباری که محدود می باشد نگهداری آن برای دیگر فصول سال بسیار آسانتر می باشد.ودر نهایت سیلاژ یکی از ارزانترین نوع خوراک دام به حساب می آید م باب میل تمامی حیوانات می باشد و سبب افزایش اشتها در دام می باشد
سیلو ذرت علوفه ایی بسته بندی شده
نکته قابل توجه دامپروران اینکه علوفه ذرت را به صورت بسته بندی تهیه کنندزیرا تمامی نکات بهداشتی در تهیه سیلو علوفه رعایت شده واین یکی از بزرگترین محاسن سیلوی علوفه می باشد .
ذرت علوفه بعد از برداشت از دستگاه چاپر توسط دستگاه مخصوص بسته بندی می شود که مانع از ورود هوا در بسته بندی های سیلاژ می شود .
عدم ورود هوا یکی از مزایای سیلاژ بسته بندی شده می باشدزیرا ورود هوا سبب افزایش کپک و آلوده به قارچ محصول می شود در صورت بسته بندی سیلاژ زود فاسد نمیشود و خطری دام را تهدید نمیکند .
خواص سیلو ذرت علوفه ایی
سیلاژ ذرت دارای اسیدی می باشد که اسید های تولید شده معده را تقویت می کند و سلولز و نیتوزان که مواد سخت در معده هستند توسط باکتری موجود در سیلاژ ذرت سریعتر هضم می شوند و سبب افزایش شیردهی در دام های شیرده می شود .
سیلاژ خوب و فراوری شده پس از محفوظ ماندن ازاکسیژن هوا روند تخمیر را شروع وپایین آمدن اسیدیته در طی دوهفته تولید می شود و حجم زیادی از اسید لاکتیک را شروع می کند .
سیلوی ذرت علوفه ایی بسته بندی به عنوان یک خوراک سالم و ارزان قیمت و خوش خوراک برای دام محسوب می شود که تولید شیر و گوشت وسلامتی دام را تضمین می کند .
بدون دیدگاه